Postup přípravy
Mouku a všechny sypké části vložíme do mísy, na povrch rozdrobíme celou kostku droždí. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné psylium, vodu a jogurt. Začneme těsto hnětat (v robotu nebo mixérem). Po částečném spojení surovin (lepivé těsto) přidáme rozehřáté (povolené sádlo).
Po zapracování sádla bychom měli mít krásné hladké těsto, ze kterého buď tvarujeme houstičky, bagetky nebo na troše mouky vyválíme plát a tvarujeme rohlíky.
Na plech vyložený pečícím papírem poklademe pečivo a necháme v teple 30 - 45 minut vykynout přikryté utěrkou. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, mákem nebo kmínem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 - 30 minut. Nezapomeneme vložit do trouby hrneček s vodou.