Postup přípravy
Jako první si do misky odvážíme 500 g bezlepkové mouky na chléb, přidáme 2 lžičky soli, kmín, 2 lžíce oleje a 2 lžičky octa. Ohřejeme 200 ml vody. Polovinu nalijeme do mouky, do druhé poloviny rozdrobíme celou kostku droždí a necháme chvíli odstát. Dvě menší cibule pokrájíme na drobné kostičky, přidáme k mouce. Droždí ve vodě rozmícháme a vlijeme do misky s moukou. Uhněteme těsto, ale jen po kratší dobu, protože těsto dlouhým hnětením řídne.
Když se všechny ingredience spojí v těsto, vyklopíme do nádoby, ve které budeme chléb péct, přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout přibližně 1/2 hodiny.
Rozpůlíme těsto na 2 poloviny a necháme dokynout. Jednu půlku dáme do trouby a pečeme asi hodinu, poté druhý. Nebo kdo má troubu na 2 šteláře, dá do každé jedno těsto.
Z této dávky budete mít dva výborný cibulový chlebíky. Jsou moc dobré, opravdu doporučuji.
Tento recept mám ještě po mé babičce a vždy všem moc chutnal. I těm, kdo nemají bezlepkovou dietu.