Alergie na ořechy a další skořápkové plody
Alergie na skořápkové plody je celosvětově značně rozšířená. Postihuje 0,5–1 % zejména dětské populace a v některých případech může přetrvávat až do dospělosti. Alergenem jsou obsažené bílkoviny, které mohou při kontaktu vyvolat nepřiměřenou reakci imunitního systému. Přecitlivělost nejčastěji vzniká na vlašské a lískové ořechy, kešu para ořechy, pistácie, piniové...
Více informací
Méně informací
Nejdůležitější informace o alergii na ořechy
Vyberte si produkty, které pomáhají
Další články na stejné téma
Anafylaktický šok – nejzávažnější projev alergie a možnosti pomoci
Donedávna jsem o anafylaktickém šoku měla pouze základní informace. Věděla jsem, že k němu dochází, znala zásady první...
Alergie na včelu, vosu a jiný hmyz
Alergie na celer
Alergie na ořechy a další skořápkové plody
Alergie na arašídy
Alergie na potraviny
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z nejmenší svíce na adventním věnci a nám,...
Alergie na lepek (mouku)
Alergie na ořechy a další skořápkové plody
Alergie na mléko
Alergie na potraviny
Diety pro atopiky a alergiky v kostce 2: Bez lepku, ořechů a sóje
Tentokrát se podíváme na další potravinové alergeny, které mohou potrápit při nákupech a vaření. Jaké „špeky“ číhají na...
Alergie na lepek (mouku)
Alergie na sóju
Alergie na ořechy a další skořápkové plody
Alergie na potraviny
Nebyla nalezena žádná data