Postup přípravy
Trochu sladké inspirace nejen na horké dny.
Troubu vyhřejeme na 160 stupňů. Jogurt, med, vejce, vanilkový extrakt a škrob vymícháme v robotu nebo mixérem do hladkého krému.
Část krému nalijeme do dortové formy o průměru cca 20 cm. Můžeme použít i malé zapékací keramické mističky (každý má pak svůj vlastní dezert). Krém posypeme asi polovičním množství ovoc,e na které dolijeme druhou polovinu krému.
Povrch krému opět posypeme zbývajícím ovocem. Formu vložíme do trouby. Pečeme cca 40 minut. Podáváme teplé i studené, posypané moučkovým cukrem dle chuti.
Tip: Pokud vlastníte flambovací pistoli, můžete místo moučkového cukru použít třtinový nebo krupicový cukr a povrch dezertu krátce zahřát pistolí, až se cukr roztaví na karamel tak, jako jsem to udělala já (viz. foto).