Postup přípravy
Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a jogurt a přidáme citrónovou kůru.
Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen a sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou, až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky - cca 16 ks.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.
Máslo povolené na pokojvou teplotu vyšleháme s cukrem a žervé do hladkého krému, přibarvíme gelovou barvou a pořádně vyšleháme, aby se krém obarvil jednotně a v celém objemu.
Muffiny necháme vychladnout na mřížce a zdobíme obarveným krémem a marcipánovými zvířátky či čokoládovými vajíčky.
Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862