Infolinka
541 212 450
Infolinka
541 212 450

Upravený recept na bezlepkové buchty ze Směsi na kynuté těsto Jizerka

Bez lepku Bez ořechů
Upravený recept na  bezlepkové buchty ze Směsi na kynuté těsto Jizerka
Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
2 hodiny
Ingredience
400 g hotové "Směsi na kynuté těsto bezlepkové" od Jizerských pekáren
100 - 125 ml teplého mléka (ne horkého), nebo jiné tekutiny (rostlinné mléko, voda)
100 g Jizerky (oranžovo - zelený obal)
100 g rozpuštěného másla či margarínu (Stella) + 50 g na vymaštění pečicí nádoby a omaštění buchet
2 celá vejce
1 polévková lžíce kůry z bio citronu
1 polévková lžíce rumu
1 polévková lžíce jablečné vlákniny pro vláčnost (nemusí být, barví těsto do hněda a někomu to vizuálně vadí)
3 kávové lžičky cukru krupice
1 kávová lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr
20 g čerstvých kvasnic Fala (nebo jiných bez lepku)
špetka soli
povidla, či jiná náplň

Postup přípravy

Z krupicového cukru, celého objemu teplého mléka (25 - 30 °C) a rozdrobených kvasnic rozmícháme vidličkou kvásek. Můžeme přidat lžičku bezlepkové mouky. Necháme na teplém místě zvětšit alespoň o polovinu objem (nechávám ho při sluníčku na okenním parapetu, nebo teplém topení v zimě, nebo v blízkosti varné desky, kde je teplo od vaření). Máslo rozehřejeme v kastrůlku, nebo mikrovlnce a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Hotovou moučnou směs, mouku, jablečnou vlákninu, citronovou kůru, špetku soli a vanilkový cukr promícháme v míse. Přidáme vajíčka, rum a probuzený kvásek, promícháme vařečkou v těsto, až se začnou tvořit bubliny. Necháme na teplém místě nakynout pod čistou utěrkou (do vyhřáté trouby cca 30 °C nebo na parapet atd.), trvá to cca 30 - 40 minut.

Do pečící nádoby dáme rozehřáté máslo na omaštění buchet. Troubu rozehřejeme na 180 °C. TEPRVE NYNÍ přidáme k těstu máslo (tuk) a znovu těsto vařečkou promícháme s tukem v hladké těsto.

Omoučenýma rukama odebíráme kousky těsta, vyhněteme kuličku, kterou roztáhneme na placičku a klademe na ni dvěma kávovými lžičkami náplň. Těsto zabalíme a vkládáme do vymaštěné pečicí nádoby. Každou buchtu namastíme po uložení zvlášť. Po naplnění pečicí nádoby (cca 10 - 12 buchet) necháme pod utěrkou ještě 5 - 10 minut odpočinout a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme do světle hnědé kůrky (podle zkušeností s troubou cca 30 minut).

Související recepty

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort
Bezlepkový chléb ochucený

Související články

Bezlepková dieta není jen pro celiaky
Velikonoční beránek – bez vajec, mléka, lepku
Velikonoční mazanec – bez vajec, mléka, lepku

Související recepty

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Množství surovin je na 7-8 muffin.Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...
Muffiny
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort
Korpus: Veškeré suroviny smícháme a poté nalijeme do předem vymazané formy na dort. Pečeme na 180 °C 30 - 45 minut, záleží...
Dorty
Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort
Bezlepkový chléb ochucený
Do pečící nádoby vlijeme vlažnou vodu nebo čaj (pro lepší barvu chleba), přidáme mléko, sušené droždí, cukr, sůl, jablečný...
Domácí chléb
Bezlepkový chléb ochucený
Chléb cibuláček
Jako první si do misky odvážíme 500 g bezlepkové mouky na chléb, přidáme 2 lžičky soli, kmín, 2 lžíce oleje a 2 lžičky...
Domácí chléb
Chléb cibuláček
Chlebové placky - bez lepku, vajec a ořechů
Vše smícháme a na válu vypracujeme těsto.Dobře vypracovanou kouli těsta přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny odpočinout...
Chlebové placky
Chlebové placky - bez lepku, vajec a ořechů
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...
Přílohy Jáhly
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňový "bešamel" – univerzální zapékací omáčka (bez mléka, lepku, vajec, soji a ořechů)
Dýni důkladně omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla dýně ponořená...
Hlavní jídla bez masa
Dýňový "bešamel" – univerzální zapékací omáčka (bez mléka, lepku, vajec, soji a ořechů)
Galetky - kynuté palačinky bez lepku, mléka, vajec
Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme 90minut kynout.Smažíme.Můžeme podávat s pečenými jablky či plnit...
Sladká jídla
Galetky - kynuté palačinky bez lepku, mléka, vajec

Související články

Bezlepková dieta není jen pro celiaky
Lidem se často pletou pojmy „alergie na lepek“ a „nesnášenlivost lepku“ neboli celiakie. Jedná se o dvě onemocnění, která...
Alergie na lepek (mouku) Celiakie
Bezlepková dieta není jen pro celiaky
Velikonoční beránek – bez vajec, mléka, lepku
Nejtypičtější velikonoční symbol – beránek a bez vajec? ANO. A nejen to – velmi chutného beránka lze upéct i bez mléka a...
Alergie na vejce Alergie na lepek (mouku) Alergie na mléko Alergie na potraviny
Velikonoční beránek – bez vajec, mléka, lepku
Velikonoční mazanec – bez vajec, mléka, lepku
Obdobně jako lze upéci výborného, je také možné připravit i velmi chutný mazanec vhodný pro potravinové alergiky a celiaky...
Alergie na vejce Alergie na lepek (mouku) Alergie na mléko Alergie na potraviny
Velikonoční mazanec – bez vajec, mléka, lepku
Testováno spotřebiteli: Mouka Schär Mix it
Na českém trhu se objevuje čím dál více bezlepkových mouk. Jak jednodruhových, tak i jejich směsí. Složení některých je...
Alergie na lepek (mouku) Celiakie Alergie na potraviny
Testováno spotřebiteli: Mouka Schär Mix it
Quinoa - netradiční surovina nejen pro bezlepkáře
Netradiční bezlepková pseudoobilovina, která si díky své chuti a nutričním hodnotám zaslouží místo v našem jídelníčku...
Alergie na lepek (mouku) Alergie na potraviny
Quinoa - netradiční surovina nejen pro bezlepkáře
Vejce od koledníků versus bezlepková a bezmléčná dieta
Jak naložit s nadílkou uvařených vajíček? Může si vaječný alergik dopřát aspoň něco z vejce?
Alergie na vejce Alergie na lepek (mouku) Alergie na mléko Alergie na potraviny
Vejce od koledníků versus bezlepková a bezmléčná dieta
Velikonoční nádivka – bez vajec, mléka, lepku
Chcete na Velikonoce upéct nádivku, ale v rodině máte celiaka nebo potravinového alergika? Napovíme vám, jak na to.
Alergie na vejce Alergie na lepek (mouku) Alergie na mléko
Velikonoční nádivka – bez vajec, mléka, lepku
Jidáše – bez lepku, mléka, vajec
Rádi oprašujete pozapomenuté tradice? Vyrobte pro svou rodinu i koledníky sladké pečivo tak akorát do ruky – jidáše...
Alergie na vejce Alergie na lepek (mouku) Alergie na mléko
Jidáše – bez lepku, mléka, vajec

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • vse ok
Ověřený zákazník před 2 dny
  • rychlé, spokojenost
Ověřený zákazník před 2 dny
  • Velmi rychlé dodání.
Ověřený zákazník před 8 dny