Postup přípravy
Mouky nasypeme do mísy, přidáme cukr, sušené droždí, citronovou kůru, vanilku, mléko, tuzemák, žloutky a rozpuštěné máslo. Vymícháme těsto, které necháme cca 10 minut v teple odpočinout.Mezitím si uděláme drobenku - rozpustíme máslo v kastrůlku a přisypeme cukr a mouku. Umícháme drobenku (část mouky můžeme nahradit drcenými ořechy či mandlovou moučkou). Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Nádivky si připravíme následovně. Tvarohová nádivka - smícháme všechny ingredience. Povidlová nádivka - zahřejeme všechny ingredience a promícháme. Pakliže jsou povidla řídká, zahustíme drobečky z bezlepkových piškotů. Maková nádivka - mák přelijeme horkým mlékem a přidáme ostatní suroviny. Na zahuštění můžeme opět použít bezlepkové piškoty.
Z těsta omoučenými prsty tvarujeme kuličky, které zploštíme na cca 3 - 4 cm koláčky, uprostřed uděláme mělký důlek. Na střed koláčků klademe dvěma lžičkami náplň (měla by tvořit cca 50 % koláčku). Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou. Dáme péct na cca 15 minut.
Po upečení necháme koláčky trochu ochladnout (aby se nesypaly). V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme tuzemák a spojíme v rumovo-máslovou lázeň. Teplé koláčky v lázni namočíme a obalíme v cukru.