Postup přípravy
Pomazánkové máslo, mouku, strouhaný sýr, papriku a sůl vymícháme v hladké těsto, které necháme alespoň jednu hodinu odpočinout v igelitovém sáčku v ledničce (nejlepší je zadělat těsto ráno a péct odpoledne apod.).
Po odpočinutí předehřejeme troubu na 180 ° C, těsto rozválíme na placku o výšce cca 0,5 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujeme tyčinky nebo trojúhelníčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krekry potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem a hrubou solí. Pečeme do zlatova.
Tip: Pokud použijete mouku Jizerku, Schar, Mantler apod., krekry budou vláčnější, pokud použijete samokypřící Doves Farm (modrá), bude těsto trochu drobivější a krekry budou po upečení krekry krásně křupat. Druhý den budou tužší.
Krekry lze uchovat v plechové dóze až tři dny.
Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862