Postup přípravy
Sušenky v robotu podrtíme, přidáme rakytníkové vločky a promícháme. Ke směsi přidáme zchladlý rozpuštěný tuk a rukama vytvoříme hroudu sušenkového těsta. Hrnečky vyložíme papírovými košíčky. Do každého dáme trochu těsta a prsty upravíme a upěchujeme dno dortíku (tak 0,5 cm vrtstvu). Hrnečky se sušenkovým základem dáme vychladit do lednice, aby korpus zatuhl.
Troubu vyhřejeme na 150 °C a do spodní části dáme malou nádobu s vodou (tvarožník je lepší péct za přístupu páry). Všechny složky krému do náplně vyšleháme v hladkou hmotu, kterou rozdělíme do hrnečků s košíčky. Opatrně, lžící, do výšky asi 0,5 cm pod okraj košíčku (trochu vyběhnou). Opatrně s každým hrnečkem klepneme, aby se krém usadil a netvořily se v něm vzduchové bublinky.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Pak troubu vypneme a necháme tvarožníky "dojít" v ochládající troubě. Po vychladnutí dozdobíme marmeládou a ovocem a necháme vychladit v lednici (to už můžeme hrnečky sundat, protože dortíky pevně drží v papírovém košíčku).
Komu připadá, že je tvarožníčků hodně, může udělat samozřejmě poloviční množství...Myslím si, že jsou tak skvělé, že na podruhé už budete péct z celé dávky;-).
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862