Postup přípravy
Quinou si uvaříme v mírně osolené vodě v poměru 1 díl quinoy a 2 - 3 díly vody. Vaříme zhruba 15 - 20 minut a pak ještě necháme dojít pod pokličkou.
Cibuli si nakrájíme na co nejdrobnější kostičky a usmažíme dozlatova. Nadrobno nakrájíme pažitku, příp. petrželku. Sýr nastrouháme najemno. Přidáme vejce, osolíme a opepříme dle chuti a smícháme s uvařenou quinoou. Dle potřeby zahustíme (kukuřičnou) strouhankou a vytvarujeme placičky, které následně smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme dle diety s (bezlepkovým) pečivem.
Bulku, či housku rozřízneme (na fotce je žitný chléb, byl jediný doma k dospozici - tudíž se o bezlepkovou variantu nejednalo), ozdobíme dle chuti salátem, plátkem sýra (opět dle diety, být nemusí), různými druhy zeleniny, můžeme ochutit kečupem, sojanézou, hořčicí apod. Fantazii se meze nekladou;-).
Dobrou chuť;-).