Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mixérem vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mléko a olej a opatrně prošleháme. Opatrně vmícháme nasekané ořechy a čokoládu. Ve vedlejší misce si promícháme mouky s jablečnou vlákninou a kypřícím práškem.
Do vaječné směsi s ořechy a čokoládou přimícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou moučnou směs a vytvoříme těsto, které přelijeme do pečící nádoby vyložené papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.
Hotový korpus dáme po upečení vychladnout na mřížku.
Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Až zchladne na pokojovou teplotu, přimícháme metličkou zakysanou smetanu. Spojíme v hladký krém.
Vychladlý korpus potřeme krémem a dozdobíme třeba půlkami jader ořechů.
Autorka: Radka Vrzalová