Postup přípravy
Dám mouku do mísy, přidám droždí, cukr a trošku mléka a počkám až droždí naběhne. Potom už pustím robot s hnětací metlou na kynuté těsto a postupně přidávám všechny suroviny. Robot udělá práci za mě. Já jen čekám, až bude těsto krásně hladké. Potom těsto vyjmu na desku a zkusím, jestli nelepí. Nemělo by vůbec lepit. Pokud ano, musíte přidat malinko mouky.
Těsto vrátím do misky a pod potravinovou folií nechám v teple kynout. Když je těsto pěkně vykynulé, znovu ho propracuji na silikonovém vále (někdy jen tak na pracovní desce). Většinou ho nemusím ani podsypávat, protože toto těsto opravdu nelepí. Umotám rohlíky. Z tohoto množství mi vychází cca 7 rohlíků, ale záleží, jak velké rohlíky chcete mít. Tyto jsou o malinko menší, než je klasický rohlík v obchodě.
Dám rohlíky na plech vyložený pečícím papírem a pod potravinovou folií nechám opět kynout cca 30 min. Pak je potřu vodou. Kdo chce, může posypat semínky, mákem či hrubou solí. Fantazii se meze nekladou. Já dělám bez ničeho, syn je má tak nejraději. Rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 - 20 min. Pozor - ne na horkovzduch, ten vysušuje. Do trouby ještě přidávám kastrůlek s vodou, aby se rohlíky nevysušily. Po upečení ihned přendám z plechu na mřížku, kde je nechám vychladnout. Toto těsto je možné připravit i v pekárně, jen musíme dodržet postup pro pekárny, tzn. začít mokrými surovinami a droždí s cukrem dát až nakonec.