Postup přípravy
Všechny suroviny vyndáme alespoň 1 hodinu před zpracováním na kuchyňskou linku, aby měly stejnou teplotu. Smícháme mouky, sůl, kůru, prášek do pečiva. V misce si prošleháme mléko s vejci a jogurtem, přidáme k sypké směsi. Dále přidáme med a jako poslední přidáme tuk. Vše promícháme vařečkou nebo rukou v hladké těsto.
Troubu nahřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta navlhčenýma rukama odštipujeme malé bochánky, ze kterých tvarujeme na plech malé koláčky (cca 4 cm). Necháme mezi nimi alespoň 3 cm odstup - trochu vyběhnou. Dvěma lžičkami nebo sáčkem s odstřiženou špičkou plníme koláčky náplněmi.
Tvarohová nádivka: vidličkou vymícháme tvaroh, mléko, citronovou kůru, moučkový cukr a vanilku.
Povidlová nádivka: zahřejeme švestková povidel s rumem, skořicí a cukrem. Pokud jsou povidla řídká, zahustíme drobečky z bezlepkových piškotů.
Maková nádivka: Mák přelijeme horkým mlékem, přidáme rum, skořici a špetku drceného hřebíčku. Na zahuštění opět bezlepkové piškoty.
Rozšleháme vajíčko s teplou vodou a potřeme okraje koláčků. Posypeme drobečky z piškotů. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut. Hotové koláčky necháme na plechu vychladnout na mřížce a pocukrujeme.
Tip: Na posypku jsem použila rozbité vanilkové rohlíčky, co zbyly od Vánoc a byla luxusní.