Postup přípravy
Mouku, změklé máslo, cukr, žloutky, vodu a sůl vypracujeme v hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odležet. Dno dortové formy (já použila formu o průměru 26 cm) vyložíme pečicím papírem. Těsto můžeme do formy vmačkat prsty. Druhou možností je vyválení těsta na válu a následné vložení do formy. Těsto je nutné před pečením propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo a nepraskalo. Formu s těstem dáme do trouby vyhřáté na 180° péct asi na 10 – 15 minut podle trouby (hlídáme, aby se těsto nespálilo). Po vychladnutí můžeme korpus natřít džemem a poklást banány, které jsme si pokrájeli na kolečka.
Pro přípravu krému vymícháme žloutky s cukrem a trochou smetany na šlehání. Zbylou smetanu vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Sundáme z ohně, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté korpus (již potřený džemem a pokladený banánovými kolečky) směsí zalijeme. Dort uložíme do chladu ztuhnout.
Dort je po ztuhnutí možno ozdobit dle fantazie – dalším banánem či jakýmkoliv krémem. Na fotce je krém z pudingu – 1 balíček vanilkového pudingu Dr. Oetker, cukr, 350 ml mléka, možno přidat vanilkový extrakt.