Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 °C. V misce si smícháme mouky s jedlou sodou. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a vejcem mixérem do kompaktní pěny. Vsypeme mouky se sodou a opatrně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme nasekanou čokoládu a bonbóny. Těsto vlijeme do pečící nádoby vystlané pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut (nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá).
Pečící nádobu s koláčem necháme chvilku zchladnout na mřížce, pak opatrně koláč s papírem vyjmeme a položíme na mřížku, aby úplně zchladnul. Zatím si v necháme v hrnečku na sporáku rozpustit máslo. Za stálého míchání vsypeme cukr a kakao a necháme rozpustit. Přidáme dvě lžíce horké vody. Vzniklou polevu rozetřeme na zchladlý koláč a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme na kostičky.