Postup přípravy
Používám pekárnu, a proto postupuji takto: Nejprve v mléku rozpustím psyllium, poté přidám vejce, máslo, cukr, sůl, mouky a na závěr sušené droždí.
Zapnu program těsto. Moje pekárna ho má na 1,5 hodiny. Po vykynuti popřeskládám.
Zapnu troubu, těsto dám opět do formy, zabalím do igelitu a ještě ho nechám kynout cca 30 - 45 minut na teplem místě. Dávám teď na topeni.
Pak postříkám vodou a peču na cca 250 °C bez horkovzduchu se zapařením 10 minut.
Pak stáhnu na 180 - 190 °C, vyndám plech s vodou a peču ještě tak 10 - 15 minut, podle trouby.
Během pečení ještě jednou postříkám vodou, aby byla měkká kůrka.
Chlebík je celkem sladký, nám strašně chutná ;-).