Postup přípravy
Blíží se sezóna jahod a drobného ovoce, tak zkuste tyto knedlíky, jsou výborné. Děvčata z bezlepkového vaření, kde jsem je před rokem ukazovala, prý už jiné nevaří.
Mléko svaříme se špetkou soli a máslem v hlubší pánvi (nejlépe teflonové, aby se těsto nepřipalovalo).
Najednou přidáme celé množství mouky a mícháme, až vznikne hustý těstový knedlík, který se nechytá vařečky.
Do vlažného (ne horkého) těsta zpracujeme rukou jedno vejce. Vznikne lepivé těsto, kterým obalujeme vlhkýma rukama omyté ovoce.
Knedlíky obalíme v bezlepkové mouce a vaříme v osolené vodě. Délka vaření závisí na druhu ovoce. Jahodové cca 5 minut, švestkové a meruňkové 7 - 8 minut.
Knedlíky můžeme podávat se strouhaným tvarohem, cukrem, přelité máslem nebo s opraženou strouhankou. Můžeme je zamrazit o následně ohřát.
Tip: Pokud je budete ohřívat, tak nejlépe v hrnci na páře.