Postup přípravy
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s mlékem. Přidáme cukr a mícháme, až se suroviny spojí v hladký krém. Krém odstavíme a občas při chladnutí zamícháme. Troubu zahřejeme na 180 °C.
Do vychladlého krému zamícháme dvě celá vejce a postupně přidáváme po jednotlivých lžících mouky a škrob. Po každé lžíci promícháme. Jako poslední vmícháme vinný kámen.
Naběračkou plníme formičky na muffiny, aby bylo ve všech přibližně stejně. Přemístíme je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Zapíchnutá špejle do středu dortíku musí být po vytažení čistá.
Dortíky necháme úplně vychladnout na mřížce. Vychladlé zdobíme krémem.
Krém: Ušleháme smetanu do tuha. Přišleháme mascarpone a jahodový džem, případně dosladíme moučkovým cukrem. Naplníme zdobící sáček a zdobíme vršky dortíků. Dozdobíme podle chuti, možností a fantazie.