Postup přípravy
1. Troubu předehřejeme na 160 - 170 stupňů. Rozklepneme vejce a z bílků a trochy soli ušleháme pevný sníh.
2. Máslo necháme rozehřát v mikrovlnné troubě, nebo hrnečku a po zchladnutí dáme do mísy. Přidáme oba cukry a mixujeme. Postupně přidáme žloutky - mixujeme do pěny. Po částech přidáme jogurt (dávala jsem po lžíci) a obě mouky (po lžíci) a mixujeme. Na konec přidáme a zamixujeme prášek do pečiva.
3. Po částech opatrně do těsta vmícháme sníh (už jen vařečkou nebo stěrkou).
4. Těsto vlijeme na hlubší, vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a posypeme meruňkami nakrájenými na čtvrtky a obalenými (viz níže). Můžeme dát polovinu těsta a posypat polovinou ovoce, dát druhou vrstvu těsta a povrch posypat zbytkem ovoce.
5. Pečeme cca 40 - 45 minut (kontrola špejlí nutná, až se těsto přestane lepit na špejli – hlavně kolem ovoce).
6. Bublaninu necháme v pekáči vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Ovoce se v mouce pouze prohází, aby se na povrchu obalilo a nerozmáčelo těsto, nespadlo na dno bublaniny a nepřipalovalo se. K meruňkám se dobře hodí právě kokosová moučka, pokud s ní vysypete plech na pečení a obalíte meruňky, chutě se krásně spojí.