Postup přípravy
Cukr se žloutky a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme kakao, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vlijeme a rozetřeme těsto.
Pečeme zprudka asi 10 minut.
Necháme trošku vychladnout.
Připravíme si šlehačku na naplnění a na ozdobu - do smetany ke šlehání přidáme ztužovač, druhý vanilkový cukr a ušleháme. Polovinou šlehačky naplníme roládu a zavineme. Necháme chvíli ztuhnout.
Poté roládu potřeme čokoládovou polevou a opět dáme do ledničky.
Před podáváním druhou částí šlehačky roládu nazdobíme. Můžeme použít i drobné ( i kompotované) ovoce - třešně, višně aj.