Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 stupnů. Formu na bábovku vymažeme hojně tukem (nejlépe Stellou nebo Alsanem) a vysypeme bezlepkovou strouhankou.
Ušleháme bílky se špetkou soli do pěny. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme rum, tvaroh a vymícháme do hladké hmoty. Pak přidáme kokosový olej, zamícháme, pak obě mouky, prášek do pečiva a opět promícháme. Opatrně zapracujeme sníh z bílků a úplně nakonec nastrouháme na struhadle trochu marcipánu.
Vlijeme do formy a vložíme do trouby. Troubu hned po vložení těsta zmírníme na 160 stupnů a pečeme asi 30 - 35 minut.
Pokud použijeme klasickou bábovkovou formu, budeme mít těsto asi do půlky formy. Pokud chcete, můžete zdvojnásobit množství a pak to bude jako klasická bábovka. V tomto případě pečeme asi 45 minut.