Postup přípravy
Den předem si musíme udělat čokoládovou šlehačku: Ohřejeme 320 ml smetany a vložíme do ní mix čokolád na kousky. Mícháme do rozpuštění čokolád. Sejmeme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice. Druhý den během pečení korpusu vyšleháme.
Korpus spodní: Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech cca 38 x 24 cm vyložíme pečícím papírem a papír lehce potřeme tukem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo a necháme zchladnout. V míse zatím vyšleháme vejce s cukrem a solí do pěny. Pak přidáme zchladlé máslo s čokoládou. Celé promícháme a vložíme na vymazaný plech. Pečeme cca 20 minut (povrch korpusu bude ke konci pečení trochu praskat). Vyzkoušíme špejlí, zda je korpus hotový. Necháme vychladnout. Pak pokapeme trochou šťávy z třešňového kompotu. Upozornění: korpus bude velmi křehký a má tandenci se lámat, takže je nejlepší ho udělat na takovém plechu, ve kterém budeme pak krájet hotové řezy. Lámavosti korpusu se nemusíte bát, krém pak korpus změkčí.
Korpus vrchní: Plech asi ve stejné velikosti jako spodní korpus vyložíme pečícím papírem a papír potřeme tukem. Bílky vymícháme s postupným přidáváním cukru do pěny, pak zašleháme jeden žloutek za druhým, do pěny pak opatrně vmícháme kakao a lžičku pudinkového prášku. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 10 - 11 minut. Necháme vychladnout.
Mezitím uděláme bílý krém: Vyšleháme 250 ml smetany. V jiné misce ručně smícháme 2 kelímky creme fraiche s cukrem podle chuti. Pak do krému opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Tento krém nandáme na spodní korpus. Do bílého krému naskládáme okapané třešně.
Na bílý krém opatrně vyklopíme vychladlý vrchní korpus. Opět můžeme lehce pokapat třešňovou šťávou. Vrchní korpus pak pomažeme čokoládovou šlehačkou, můžeme ozdobit hoblinami čokolády a kopečkem smetany.