Postup přípravy
Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a vymažeme dortovou formu tukem a vysypeme bezl. moukou.
Korpus: Ve vetší míse šleháme 2 bílky s cukrem a 2 lžícemi studené vody do pěny. Postupně zašleháme žloutky a pak ručně vmícháme prosátou mouku s pudinkovým práškem. Nakonec jemně vmícháme lžíci oleje. Těsto vlijeme do formy a vložíme do trouby, kterou stáhneme na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Odměříme 250 ml kompotové šťávy a přidáme do ní asi polovinu jahod. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Tekutiny by mělo být celkem max. 350 ml. Z jahodové směsi, cukru a jahodového pudinku uvaříme ovocný pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Pak rozmixujeme na hladký krém. Zvlášť ušleháme šlehačku a opatrně promícháme s vychladlým ovocným pudinkem. Do krému můžeme opatrně dt zbytek jahod z kompotu, nebo je můžeme použít na ozdobu. Na vychladlý korpus rozvrstvíme krém, uhladíme a dáme na hodinu do lednice.
Povrch dortu zalijeme dortovým želé ze zbytku kompotové šťávy, nebo vody s cukrem. Zalijeme dort a vložíme na minimálně 2 hodiny do lednice (nejlépe na noc).