Postup přípravy
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do napěnění. Přídáme mouku a prášek do pečiva a směs zamícháme. Ušleháme bílkya opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 15 min. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Z uvedených ingrediencí utřeme limetkový krém a dáme ho na chvíli do chladu. Rozdělíme zhruba na polovinu a před plněním vmícháme do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozvineme, potřeme náplní a znovu stočíme. Zbylý krém, už bez jahod, rozetřeme na roládu, poklademe plátky jahod, kytkami a lístky z fondánu nebo místo těchto ozdob použijeme jen jahody a listy máty nebo meduňky, to také vypadá moc hezky.