Postup přípravy
Korpus: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno i boky dortové formy, nejlépe o průměru 18 cm, vyložíme pečícím papírem.
Do velké mísy prosijeme mouku se sodou, práškem do pečiva, kořením a solí a přimícháme cukr. V jiné míse prošleháme vejce s olejem a vlijeme do suché směsi. Promícháme. Přidáme ořechy, ananas a mrkev a znovu zamícháme. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 40 - 50 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.
Upečený korpus necháme ve formě trochu vychladnout a pak překlopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně.
Krém: Elektrickým šlehačem šleháme máslo až zbělá. Trvá to tak 5 minut. Zašleháme sýr, potom cukr. Vychlazený dort podélně prokrojíme. Jeden plát těsta dáme na servírovací tác, pomažeme vrstvou krému, přiklopíme druhý plát a namažeme zbytkem krému.
Zdobíme dle fantazie sušeným ovocem a ořechy nebo marcipánovými mrkvičkami, které jsme vyrobili z marcipánu. Kdo má strach, že poměrně nízký korpus nedokáže prokrojit, tento krok vynechá a všechen krém natře na vršek dortu.