Náročnost
jednoduchý
Čas přípravy
1 hodina
Ingredience
Korpus:
200 g mandlové mouky Adveni
140 g tmavého cukru
100 g sójového jogurtu SOJADE Bílý (nebo kdo může, tak 100 g tučného jogurtu)
2 vejce
3 lžíce kokosového oleje
20 g bio skořicového cukru
20 g domácího vanilkového cukru
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 čajová lžička perníkového kořeni Vitana (neplést si s práškem do perníku)
1 čajová lžička mleté skořice
1/2 čajové lžičky kardamonu
1/4 lžičky muškátového oříšku
špetka soli
špetka bílého pepře
kůra a šťáva z jednoho bio pomeranče
3 cm čerstvého zázvoru (nebo alespoň 1/2 lžičky zázvoru v prášku)
Náplň:
350 g Frischkäse minus L
110 g másla bez laktózy
100 g cukru moučka extra jemný
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy
Rozehřejeme si troubu na 170 stupnů, formu vymažeme kokosovým olejem a můžeme zlehka vysypat mletými mandlemi.
V míse smícháme cukry, mouku, prášek do pečiva, sůl a sypká koření. V druhé míse smícháme vejce s jogurtem, pomerančovou kůrou, šťávou a kokosovým olejem. Pak přidáme nastrouhaný zázvor a najemno nastrouhanou mrkev a do této směsi postupně přidáváme sypkou směs. Vlijeme do připravené formy a pečeme cca 40 minut při 160 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout, prořízneme a naplníme náplní. Pomažeme i vrch dortu.
Náplň: Vymícháme bezlaktózové máslo s cukrem do pěny a pak postupně zašleháváme čerstvý bezlaktózový sýr, nakonec přidáme vanilkový extrakt.