Postup přípravy
Den předem nebo alespoň 3 hodiny SI připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání přivedemem k varu. Vaříme cca 1 minutu - musí bublat! Pak odstavíme, necháme vychladnout a poté uložíme do lednice. Nejlépe na noc.
Bílky ušleháme s půlkou moučkového cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nenabude a nezesvětlá. Do žloutkové hmoty postupně za stálého míchání přidáme pomalu olej a pak vroucí vodu. Po vyšlehání přidáme mouku a pečící prášek a na konec opatrně sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do jiné misky a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané dortové formy a to do středu a stále do středu a stále do stejného místa dáváme střídavě polévkovou lžíci tmavého a 2 lžíce polévkové lžíce světlého těsta. Takto zpracujeme všechno těsto. Vložíme do trouby na 180 stupnů a pečeme cca 1 hodinu.
Necháme vychladnout a pak rozřízneme na 3 části. Vychladlou smetanu ušleháme do hustého krému (cca 5 min). Dolní plát potřeme vrstvou marmelády, pak poklademe nakrájenými banány a potřeme vrstvou krému ze šlehačky. Pořiklopíme druhým korpusem a opět namažeme marmeládou a krémem (necháme si i na pomázání celého dortu). Přiložíme posledním korpusem a pomažem celý dort krémem. Pak libovolně ozdobíme dle své fantazie. Možno i světlou šlehačkou.