Postup přípravy
Do vlažného mléka (cca 250 ml) rozdrobím kvasnice a posypu cukrem. Dám do trouby na 50 stupňů vzejít kvásek (tak na dvacet minut), ten pak naliji do mouky, přidám vajíčko a sůl a vypracuji těsto. Přidám kostky chleba a opět hnětu. Těsto je dobře připravené, pokud se odlepí ode dna a bude mít snahu vám držet na vařečce (podle konzistence lze přidat Jizerku, nebo mléko).
Poté dám těsto ještě kynout pod utěrkou do trouby, tak na 20 min.
Po vykynutí vytvaruji pomoučenýma rukama dva menší knedlíky a vložím do vroucí vody. Přikryji pokličkou a vařím z každé strany tak 3 - 4minuty (je nutné mít široký hrnec, knedlíky varem ještě nabydou.
Tento recept vznikl mou metodou pokus omyl a jsou to zatím nejlepší knedlíky. Dcera je jí i samotné:-). Kupované jsou drahé a chutnají jak papír.
DOBROU CHUŤ;-)
Autorka: Xynika