Postup přípravy
Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Zhruba 280 g si dáme stranou a nakrájíme na plátky, zbytek nahrubo nastrouháme a přidáme k mrkvi.
Bezlaktózové máslo utřeme s cukrem a přišleháme vajíčko. Přidáme nastrouhanou mrkev a jablko. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zamícháme. Nelekněte se, těsto spíš vypadá jak zeleninový salát ;-).
Zapékací misku vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a uhladíme stěrkou. Na těsto vrstvíme jablka a na ně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků, který jsme před tím smíchali s mandlovými lupínky. Já jsem neměla lupínky, tak jsem si nastrouhala loupané mandle.
Pečeme v troubě asi 45 minut. Já jsem pekla poprvé takhle se sněhem, tak jsem pekla asi na 180 - 190 °C asi 55 minut. Pečte raději ve středu trouby, ne jako já nahoře, neboť jsem pak musela dopékat ve středu, protože těsto nebylo úplně o.k. :)
Nečekejte přeslazenou buchtu, jedná se o lehký koláč, příjemné chuti, který doporučuji zkusit :)
Původní recept je z knihy Hubneme s rozumem tvořivě.