Postup přípravy
Těsto: Nejprve si vyšleháme bílky do pěny. V další misce pak žloutky s cukrem. Do nich postupně vmícháme vodu, kakao, olej a mouku s míchnaou s práškem do pečiva. Nakonec optarně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme (konzistence jako na bublaninu) do vymazané a vysypané formy a ppečeme při cca 180 °C asi 10 miut. Kontrolujeme špejlí.
Kiwi náplň: Kiwi si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do kastrůlku s trochou vody a přivedeme k varu. Osladíme dle chuti. Zvlášť si smícháme cca 200 ml studené vody a vanilkový pudinkový prášek. Vlijeme ke kiwi a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Částečně zchladlé nalijeme na korpus a dáme ztuhnout.
Jogurtovo - tvarohová náplň: Smetanový jogurt smícháme s tučným tvarohem - já poměr cca 1,5 : 1 (jogurt, tvaroh) a s dle návodu připravenou želatinou. Nalijeme na korpus s kiwi a opět dáme ztuhnout.
Zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem apod.
Tip: Pakliže si to dieta vyžaduje, lze použít též bezlaktózové výrobky.