Postup přípravy
Do většího hrnce dáme všechno mléko, citronovou kůru, cukr dle potřeby a spařené jáhly, které uvaříme do husté kaše. Jáhly se musí vařit bez pokličky a za stálého míchání. Uvařené jáhly necháme zchladnout.
V míse vyšleháme Riccoty (nebo tvarohy), banány, 3 žloutky a vanilkový cukr. Pak přidáme zchladlou jáhlovou hmotu a zašleháme. Poté přidáme ovoce, ořechy a tuhý sníh ze 3 bílků. Toto opatrně vmícháme a těsto dáme do klasické kulaté dortové formy (může být i obyč. plech). Povrch poklademe lístečky másla (nemusí být).
Pečeme při 150 až 170°C cca 1 hodinu do té doby, než povrch nezhnědne.
Hotový jáhelník podáváme vychlazený. Můžeme jej polít čokoládou nebo potřít kysanou smetanou a posypat skořicovým cukrem.
Autorka: Kasandra008