Postup přípravy
Jáhly propláchněte studenou vodou a třikrát spařte vařící vodou. Vařte v lehce osolené vodě v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody přibližně 15 - 20 minut. Při vaření nemíchejte.
Mezitím si rozinky namočte do horké vody.
Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, vlijte mléko a přisypte vanilkový a třtinový cukr. Vše promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu. Vmíchejte kokos (raději méně kokosu, aby řez nebyl tak suchý) a rozinky s oříšky, příp. jinými ingrediencemi. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřete ji na vymazaný a vysypaný plech (lze vysypat zbytkem kokosu) a pečte 20 minut při 160 - 170 stupních. Je možno řez postříkat čokoládou.