Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem MOUČKA do pěny. Postupně přišleháme žloutky, jeden po druhém. Pak opatrně přidáme rozpuštěnou čokoládu (tu rozpustime ve vodní lázni a dáváme pozor, aby nádoba s čokoládou nebyla ponořená ve vodě). Na mikrovlnku zapomeňte, čokoláda potřebuje věnovat pozornost, aby byla hezky rovnoměrně rozpuštěná).
Do této směsi prosijeme mouky a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a krupicového cukru. Pečeme v troubě při 175 stupních, dokud není špejle suchá. Necháme vychladnout.
Pak rozřízneme a pomažeme OHŘÁTOU meruňkovou marmeládou. Na kvalitě nešetřete, děláte sacher-torte, což je výjmečný dort ;-). Použila bych meruňkovou marmeládu buď od domácích prodejců nebo je výborná varianta marmelády bez přidaného cukru a to je marmeláda Rhaspodie de Fruit jen z ovoce. Pomažeme jí celý dort - i okraje. Necháme alespoň 1 hodinu zaschnout a pak polijeme čokoládovou polevou.
Čokoládová poleva: Vodu svaříme s cukrem. Necháme na mírném prameni cca 10 minut probublávat a pak vložíme opatrně nalámanou čokoládu. Promícháváme do úplného rozpuštění. Chvilku necháme hmotu pracovat. Občas zkusíme, jestli už na vařečce tuhne, a pak najednou nalijeme na dort. Necháme při pokojové teplotě zaschnout.
Tento dort do ledničky nedáváme. Podáváme z ušlehanou šlehačkou.