Postup přípravy
Korpus: Nejprve si vymažeme boky kulaté formy (průměr 22 cm) máslem a vysypeme je polohrubou moukou. Z pečícího papíru si vystřihneme kolečko a dáme ho na dno formy.
Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přidejte máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohřívejte, až se čokoláda a máslo rozpustí.
V míse smíchejte mouku, prášek, sodu, cukr, kakao, vejce a podmáslí a rozteklou čokoládovou směs. Vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě (na 160 °C) asi hodinu. Nechte pořádně vychladnout.
Do menšího hrnce nalejte směs pudingového prášku, cukru a mléka. Vařte a po minutě, kdy začne puding bublat, stáhněte. Nechte vychladnout a občas zamíchejte.
Vychladlý korpus podélně rozřízněte na tři díly. Čokoládu na polevu dejte do misky. V kastrůlku zahřejte smetanu s cukrem k bodu varu, přelijte přes čokoládu a promíchejte dohladka.
2 části korpusu spojte vanilkovým krémem. Tuto část pak spojte s poslední částí polevou. Zbytkem polevy dort přelijte a uhlaďte nožem (pro lepší vzhled pocákejte dort roztátou bílou čokoládou).