Postup přípravy
Nejprve je dobré udělat si pařížskou šlehačku. Smetanu ohřejeme (nevaříme), přidáme cukr a zalijeme jí nalámanou čokoládu a pořádně rozpustíme. Necháme vychladnout v lednici alespoň 3 hodiny (ideálně přes noc). Vychlazenou pak vyšleháme.
Korpus: Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. V míse vymícháme bílky s cukrem a solí do pěny, pak postupně zašleháváme žloutky a pak ještě i olej. Nakonec opatrně ručně přidáváme mouku, škrob, PDP a kakao. Těsto vlijeme na plech a pečeme cca 15 - 18 minut. Necháme vychladnout. Pak potřeme malinovou nebo borůvkovou marmeládou.
Borůvkový krém: Namočíme si plátkovou želatinu. Borůvky s cukrem rozmixujeme tyčovým mixérem a část opatrně ohřejeme. V této směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Smícháme se zbylým borůvkovým pyré. Jogurt osladíme dle chuti a spojíme s borůvkovým pyré, s ušlehanou šlehačkou a nakonec přidáme pár celých borůvek. Opatrně nalijeme na vychladlý korpus a vložíme do lednice na cca 2 hod. Pak navrstvíme pařížskou šlehačku a vychladíme. Zdobíme dle chuti a fantazie.
Tip pro dospělé: Marmeládu nebo džem můžeme rozmíchat s pár kapkama likéru Créme de cassis (likér z lesních plodů)