Postup přípravy
Korpus: Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Během šlehání postupně přidáváme po lžících olej. Poté stěrkou lehce vmícháme lžíci zakysané smetany a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané kulaté koláčové nebo dortové formě na 180 stupňů asi 20 - 25 minut do růžova a necháme vychladnout na mřížce (každá trouba peče trošku jinak, čas je jen orientační).
Krém: Příprava krému je velmi jednoduchá. Do mísy dáme Mascarpone, nalijeme smetanu, nasypeme cukr a vše šleháme ručním šlehačem do tuhého krému, což trvá asi jen 5 - 7 minut.
Dohotovení: Vychladlý korpus lehce potřeme marmeládou a poté krémem. Nakonec posypeme na hruho nastrouhanou "Margotkou".
Pokud si upečete dva korpusy a zdvojnásobíte množství krému, dobře vám tento moučník poslouží i jako dort k různým příležitostem.