Postup přípravy
Těsto: Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Zašleháme olej. Poté za stálého šlehání přidáváme postupně zbylé suroviny - mouku s prášky do pečiva, kakao a vodu. Zdá-li se nám těsto příliš husté, můžeme vody přidat více, ale nezapomeňme, že těsto zeřídne po finálním přidání bílkového sněhu, který už jen lehce ručně vmícháme.
Tato připravené těsto si nalijeme v tenoučké vrstvě (mně se to zrovna moc nepovedlo ;-) na dva vymazané a vysypané plechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při zhruba 180 °C asi 6 - 8 miinut. Doporučuji obligátní "zkoušku špejlí" :-).
Náplň: Ze všech ingrediencí si vyšleháme krém.
Dohotovení: Na jeden vychladlý korpus naneseme, nejlépe stěrkou, vyšší vrstvu tvarohovo -smetanového krému. Druhým korpusem náplň přiklopíme a přimáčkneme. Z boků odstraníme přebytečný krém a dáme vychladit do ledničky. Ideální je přes noc. Vrchní vrstvu těsta lze ještě přelít čokoládovou polevou.
Dobrou chuť ;-).