Postup přípravy
Z bezlepkové mouky, moučkového cukru, másla a vajíčka vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce 2 hodiny odpočinout.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho podkovičky, které pokládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 13 minut. Podkovičky necháme vychladnout na plechu a pak opatrně sundáme.
Než podkovičky vychladnou, uděláme si krém. Utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a nakonec přidáme mleté ořechy. Hotovým krémem slepujeme podkovičky. Povrch podkoviček polijeme nejdříve bílo čokoládovou polevou a po zaschnutí oba konce podkoviček namočíme do hnědé čokoládové polevy. Nakonec ozdobíme kytičkou z marcipánu.