Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do pěny. Potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí přimícháme solamyl, v kterém jsme rozmíchali prášek do pečiva.
Těsto vylijeme na vymazaný a kokosem vysypaný vyšší plech. Dáme péci do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 25 - 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přimícháme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Na vychladlý korpus namažeme krém. Na to poklademe ovoce.
Polijeme rosolem, který připravíme tak, že ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme ještě asi 2 minuty. Ještě horký nalijeme na ovoce a necháme do druhého dne ztuhnout. Druhý den nakrájíme a při podávání zdobíme šlehačkou.