Postup přípravy
Těsto: Změklé máslo, cukr, mouky, citronovou a pomerančovou kůru a vejce smícháme a uděláme linecké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe přes noc uležet.
Rozehřejeme troubu na 170 stupňů. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme, vykrojíme kolecka (třeba skleničkou od přesnídávky) a vtlačíme na plech na minicupcakes (minimufinky). Pečeme 8 - 10 minut.
Krém: Do větší misky dáme nalámanou čokoládu a zalijeme ji ohřátou smetanou ke šlehání s krupicovým cukrem (nevařit, jen dobře prohřát). Metličkou pečlivě promícháme do úplného rozpuštění čokolády. Pak přidáme změklé máslo a stále mícháme tak, aby krém měl sametovou konzistenci. Mícháme průběžně (nepřežeňte to, stačí míchat pozvolna) ručně metličkou až do úplného vychladnutí. Jakmile je krém úplně vystydlý, dáme jej do potravinářského sáčku (pokud máme zdobítko, tak i se zdobítkem) a dáme na asi 15 - 30 minut do lednice.
Vychladlé košíčky vyndáme z plechu (jde to dobře) a naplníme je trochou pikantní marmelády a nakonec dozdobíme čokoládovým krémem. Uchováváme v lednici.