Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do mísy vložíme měkký tvaroh, cukr, změkklé máslo, žloutky, vanilkový cukr a ušleháme do pěny. Pak přidáme citrónovou kůru, bezlepkovou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, a ušlehaný sníh z bílků.
Hotové těsto přendáme do vymazané a kokosem vysypané formy. Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut. Zda-li je bábovka hotová, vyzkoušíme píchnutím špejle do bábovky. Špejle nesmí lepit.
Hotovou bábovku vyklopíme a necháme pod formou vychladnout a nebo ji hned zabalíme do alobalu a necháme vychladnout v alobalu. Kdybychom bábovku nechaly vychladnout nepřikrytou tak by klesla!!!