Postup přípravy
Všechny sypké součásti vsypeme do mísy a promícháme. Přilijeme teplou vodu s rozpuštěným sirupem a opět promícháme v lepivé těsto, které necháme odpočívat 8 hodin na lince (mísa přikrytá talířem). Nejlépe do druhého dne.
Druhý den přidáme k ztuhlé chlebové směsi (bude vonět slabě kysele) dalších 50 ml teplé vody a promícháme (směs by měla držet při sobě v bochánku, pokud ne, přidáme ještě trošku vody). Formu si vyložíme pečícím papírem a chlebovou směs do ní rozetřeme.
Troubu zahřejeme na 200 °C a chlebíček pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Poté ho opatrně překlopíme na plech opět vyložený pečícím papírem (vrchní papír opatrně odlepíme) a dopékáme při 175 °C ještě 30 minut.
Hotový necháme zcela vychladnout na mřížce. Krájíme ostrým vroubkovaným nožem. Uchovala jsem zabalený v alobalu do druhého dne.
Autorka: Radka Vrzalová