Postup přípravy
1. Do uzavíratelné plastové nádoby (nebo použijeme nádobu, ve které zaděláváme těsto a potravinářskou folii) rozdrobíme droždí, přidáme med a přilijeme teplou vodu. Vidličkou rozmícháme med a droždí s vodou. Nádobu zavřeme nebo přetáhneme potravinářskou folií a dáme na teplé místo kvásek kynout na 10 minut.
2. V jiné míse si smícháme všechny sypké suroviny - mouky, psyllium, kmín, sůl.
3. Po nakynutí kvásku k němu přidáme rozmíchanou sypkou směs a vařečkou několikrát prohněteme, aby se suroviny spojilya vzniklo trochu řidší chlebové těsto (díky psylliu bude těsto houstnout, tak se nelekněte). Těsto v míse opět přikryjeme nebo přetáhneme potravinářskou folií a necháme na teplém místě cca 1 hodinu a 30 minut kynout. Může být i trochu déle (2 hodiny)...
4. Troubu si předehřejeme na 180 °C a do spodní části vložíme hrnec s 0,5 l vody. Chlebové těsto přendáme na plochu posypanou moukou, prohněteme a vytvarujeme bochník chleba, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch chleba nařízneme alespoň ve třech místech do mřížky, aby chleba nepraskl. Pečeme ve vyhřáté troubě 45 - 50 minut na středním roštu trouby. Pokud by se Vám zdálo, že se chléb nahoře připaluje, přikryjte ho alobalem.
5. Po upečení nechte bochník zcela vychladnout na kovové mřížce, aby se nesrazil...Nejlepší je čerstvý, pak je dobré ho zabalit do utěrky a do polyprop. sáčku nebo nakrájet na krajíce a zamrazit.