Náročnost
jednoduchý
Ingredience
350 m teplé vody první den + 50 ml na promíchání den druhý
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g pohankových vloček
100 slunečnicových semínek
50 g lněných semínek
50 g lněné mouky
40 g dýňových semínek
40 g sezamu
3 lžíce řepkového nebo olivového oleje nebo kokosového tuku
2 lžíce chia semínek
2 lžíce máku
1 lžíce agávového (javorového) sirupu
1 lžíce mořské vločkové soli
1 lžíce jemné jablečné vlákniny
1 lžíce psylia
1/2 lžíce chlebového koření Alnatura z Dm
1/2 lžíce mletého kmínu
Postup přípravy
Obdobný, jako při přípravě chlebu Vegipan
Rozdíl je v tom, že připravené těsto mokrou rukou rozetřeme těsto na chlebík Vegipan do vymazaného plechu do 0,5 - 1 cm vrstvy, rozřežeme rádélkem a pečeme 30 - 40 minut při 180 - 190 stupních až budou mít hnědou kůrku.
Skvělé chroupání bez lepku, mléka i vajec.;-)
Autorka: Radka Vrzalová