Postup přípravy
Ve vlažném mléce nebo vodě rozmícháme cukr a lžičku mouky, přidáme droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.
Mouku prosijeme, přidáme sůl a kvásek. Vyhněteme ne moc tuhé, ale pevné těsto. Vypracované musí bublinkovat, jako každé kynuté těsto. Necháme přikryté na teplém místě vykynout asi 30 minut.
Mezitím si můžeme smíchat kečup s utřeným česnekem, nastrouhat sýr nebo připravit jiné "obložení" a ochucení podle fantazie nebo dietních možností.
Vykynuté těsto rozválíme na placku cca 2 cm vysokou. Z ní vykrajujeme kolečka (např. skleničkou), která necháme pod utěrkou ještě asi 10 - 15 minut dokynout.
Rozpálíme si vyšší vrstvu oleje. Každé kolečko vytahujeme do stran, podobně jako těsto na pizzu ;). Smažíme do zlatova. Odložíme na savý papír k odstranění přebytečného oleje. A už jen mažeme, sypeme, zdobíme a debužírujeme :).
Jsou výborné na slano i na sladko.
Dobrou chuť.