Postup přípravy
Troubu vyhřejte na 200 °C. Velký plech vymažeme sádlem. Sádlo do zelňáků si rozehřejeme v kastrůlku nebo v mikrovlnce. Posekáme zelí.
Mouky smícháme se škrobem, kořením, škvarky, zelím. Přidáme rozklepnuté vajíčko, teplou vodu a rozpuštěné sádlo. Všechno promícháme v lepivé těsto.
Rukou namočenou v teplé vodě rozprostřeme těsto po celé ploše plechu. Vrstva je vysoká cca 1 cm. Nožem vyznačíme v těstě mřížku na jednotlivé porce cca čtverce 5 x 5 cm.
Plech vložíme do trouby a necháme péct cca 30 - 40 minut do zlatohněda a křupava. Necháme na plechu vychladnout a odlamujeme jednotlivé čtverečky nebo si pomůžeme nožem. Jsou skvělé i několik dní, pokud to vydržíte...
Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862