Postup přípravy
Mouku, sůl, kmín a sušené droždí smícháme v míse a přidáme cca 1/3 teplé vody. Prohněteme mixérem s hnětacími háky a postupně přidáme celý objem vody za stálého hnětání těsta. Těsto by mělo být řidší, ale hebké a vláčné. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě cca 45 - 50 minut odpočívat.
Malou formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu zapneme na 200 °C.
Z mísy sundáme fólii a k těstu přidáme jednu lžíci řepkového oleje. Opět těsto prohněteme. Přelijeme ho opatrně do vymazané a vysypané formy a uhladíme. Překryjeme opět potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odpočinout. Pak fólii sundáme a formu s těstem dáme péct do vyhřáté trouby na cca 30 minut.
Po upečení večku necháme cca 10 minut vychladnout na lince ve formě na kovové mřížce a potom jí opatrně vyndáme a necháme zcela zchladnout volně na mřížce. Zabalíme do utěrky nebo nakrájíme na plátky a zabalenou do PP sáčku zamrazíme.
Tip: Vodu můžete částečně nahradit - výborná je kombinace 150 ml teplé vody a v ní rozmíchat 1 polévkovou lžíci bílého 3,5 procenta tučného jogurtu (může být i bezlaktózový či sójový).