Postup přípravy
Rýže: Na olivovém oleji si nejprve orestujeme šalotku spolu s tymiánem. Máme-li čerstvý, lépe, ale lze samozřejmě použít i sušený, jako v mém případě. I tak je pak rýže nádherně voňavá ;-). K lehce orestované šalotce přidáme rýži a taktéž chvilku osmahneme. Poté zalijeme vývarem, osolíme a trošku opepříme. Dusíme do skoro změknutí, resp. tzv. "na skus". Hlídáme a postupně doléváme dle potřeby vodu či vývar.
Doplněk: Já si na olivovém oleji osmahla pórek a žampióny. Osolila a opepřila. Samozřejmě lze použít jakoukoliv jinou potravinu - mořské plody, maso apod. Lehce podusíme s troškou vývaru do částečného změknutí.
Dohotovení: Obě složky jsem spolu smíchala, zalila sójovou smetanou a nechala společně chvíli dusit, aby se promísily chutě.