Postup přípravy
Formu si vymažeme, aby přilnul pečící papír a vyložíme jím dno i boky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mouky si v misce promícháme s kypřícím práškem a skořicí.
V další misce si prošleháme celá vejce s cukry do pěny, přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme směs mouk a kypřidla a silikonovou stěrkou opatrně zpracujeme v těstíčko.
Oloupaná a na osminy nakrájená jablíčka vsypeme do připravené formy a rovnoměrně rozvrstvíme. Přelijeme připraveným těstíčkem a dáme péct na 30 - 35 minut do vyhřáté trouby. Propečenost kontrolujeme špejlí vpíchnutou doprostřed těsta.
Po upečení vyndáme formu s koláčem na mřížku a necháme krátce vychladnout. Servírovat můžeme vlažný či nechat vystydnout. Podávat můžeme i s kopečkem neslazené kokosové či jiné smetany.
Autorka: Radka Vrzalová