Postup přípravy
Sekané oprané kopřivy nebo špenát chvilku podusíme, osolíme a necháme vychladnout.
Pomleté maso smícháme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, posekané bylinky, nastr. muškát. oříšek. Polévkovou lžíci škrobu rozmícháme v cca 1 dcl studené vody nebo vývaru. Přilijeme k masu, přidáme vychladlé kopřivy nebo špenát. Promícháme.
Postupně přisypáváme strouhanku a zapracováváme, dokud nemáme tu správnou konzistenci. Z hmoty vytvoříme dvě šišky, které obalíme ve strouhance, vložíme do pekáčku, podlijeme a pečeme přikryté při 200st cca 45 min, pak odklopíme a dopékáme cca 15min. do zlatova . Podle potřeby průběžně podlíváme.